Jełczenie mąki - strona 17

note /search

Przechowywanie żywności

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 490
Wyświetleń: 3899

pochodzenia roślinnego tj. w mąkach i kaszach intensywność reakcji chemicznych i biochemicznych jest większa...

Środki egzekucyjne.

  • Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu
  • Prawo rzymskie
Pobrań: 7
Wyświetleń: 630

nie utrzymuje się sam, wierzyciel musi mu dawać dziennie przynajmniej jeden funt mąki. druga faza...

Geografia polityczna i gospodarcza - notatki

  • Krakowska Akademia im. Andrzeja Frycza Modrzewskiego w Krakowie
  • Geografia polityczna i gospodarcza
Pobrań: 2394
Wyświetleń: 4466

), -regionalne Pszenica - zboża żywieniowe (mąka, kasze), pastewne (gorsze gatunki), przemysłowe (alkohol...

Drożdże piekarskie - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia Środowiska
Pobrań: 371
Wyświetleń: 1897

, może być to mieszanka 3 lub 4 ras Dodatek drożdży 2-5% w stosunku do użytej mąki: 1) Spulchnianie 2) Większa wartość...

Biotechnologia roślin- opracowanie zagadnień

  • Politechnika Wrocławska
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 833
Wyświetleń: 1729

Dlaczego produkcja piwa jest procesem biotechnologicznym? (jakiego typu procesy biotechnologiczne) Z wyjątkiem ostatnich etapów - filtracji, oddzieleniu drożdży przez wirowanie itp. - produkcja piwa jest ściśle oparta na procesach biologicznych: a) przygotowanie słodu - naturalny proces kiełkowani...

Obrzędy rodzinne - swaty

  • Uniwersytet Łódzki
  • Język i kultura regionu
Pobrań: 49
Wyświetleń: 917

mąki, mleka, jej i cukru. Ważył zwykle kilka kilogramów. Wyrośnięty wróżył długie i szczęśliwe życie...