Jełczenie ketonowe - strona 3

note /search

Biochemia materialy

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 315
Wyświetleń: 3318

charakteryzują tylko te cukry, które posiadają wolny węgiel z grupą aldehydową lub ketonową...

Quantum statis

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 21
Wyświetleń: 784

poprzez zabezpieczenie ich przed rozkładem spowodowanym przez utlenianie, takim jak jełczenie tłuszczu...

Wykład - używki, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 63
Wyświetleń: 742

rozwoju drobnoustrojów chorobotwórczych lub nagromadzania się związków szkodliwych w procesie jełczenia...

Węglowodany-opracowanie

  • Politechnika Gdańska
  • Chemia
Pobrań: 329
Wyświetleń: 1652

są aldozami, • cukry zawierające grupę ketonową noszą ogólną nazwę ketoz. Monosacharydy (cukry proste...

Wykład o aminokwasach

  • Uniwersytet Gdański
  • Biochemia
Pobrań: 357
Wyświetleń: 2618

ketonowych (kwas βhydroksymasłowy, aceton). Aminokwasy glikogenne Alanina Aspargina Walina Aminokwasy...

Techniki kulinarne - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Alergie pokarmowe
Pobrań: 21
Wyświetleń: 448

nasila progresję miażdżycy, zwiększa wytwarzanie ciał ketonowych, może przyczynić się do nadwagi ...