Kwasy organiczne stosowane do konserwacji żywności - omówienie
- Uniwersytet Łódzki
- Biotechnologia żywności
jełczenie- autooksydację olejów) Mleczarstwo- usuwanie z aparatury kamienia mlecznego (osad z białka...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
jełczenie- autooksydację olejów) Mleczarstwo- usuwanie z aparatury kamienia mlecznego (osad z białka...
-E399: Przedłużają trwałość poprzez zabezpieczenie przed rozkładem spowodowanym utlenianiem (jełczenie...
+ H2O O H H C C C C + 2 H+ + 2 e - H C NH C N + + 2 H + 2e Dehydrogenaza aldehydowa Reduktaza steroidowa...
i O, zawierające w swych cząsteczkach dwie grupyfunkcyjne: karbonylową (aldehydową lub ketonową) i hydroksylową...
z grupami aldehydowymi kwasów nukleinowych Fenole Historyczne ważny krezol, jeden z najstarszych środków...
w postaci CO2, a aldehydowy produkt reakcji przekazuję na następny akceptor. 6. Fosforan pirydoksalu...
aldehydowej -CHO dała podstawę wielu procesom współczesnego przemysłu chemicznego, głownie przy produkcji...
masło- wit. A i D - zapotrzebowanie: 1g/ kg/ 24h - jełczenie tłuszczu- rozkład, ciekłe szybciej...
(+psychrofilne), zmiany chemiczne (jełczenie tłuszczu) Solone- jełczenie tłuszczu, rozwój bakterii, barwne plamy...
jest od dehydrogenazy aldehydowej, która jest oksydazą zależną od molibdenu i posiada żelazo niehemowe w swojej budowie...