Gorzelnictwo - strona 2

note /search

Mikrobiologia - wykład 11

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 1134
Wyświetleń: 4039

ziemniaka jako surowca gorzelnictwo z rzemiosła stało się gałęzią przemysłu • XIX wiek – intensywny rozwój...

Światowe spichlerze zbożowe

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 42
Wyświetleń: 1316

makaroniarstwo - pszenica, jęczmień piwowarstwo - pszenica, pszenżyto, jęczmień gorzelnictwo - pszenżyto, żyto...

Wykład - spirytus i wódka, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 196
Wyświetleń: 1589

. nastawienia 15-18 ºC W gorzelnictwie stosuje się rasy drożdży tzw. fermentacji górnej - Saccharomyces...

Wykład - mleczarstwo ogólnie, bakterie

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 259
Wyświetleń: 1428

one. Lactobacterium rhamnozos była stosowana w gorzelnictwie.  Bakterie heterofermentacji: - Betacoccus - Leukonostoc...