Fruktoza - strona 26

Interaktywna edukacja zdrowotna

  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Chełmie
  • Fizjoterapia
Pobrań: 266
Wyświetleń: 6020

dużo cukru (fruktozy), dlatego zaleca się je jeść najwyżej dwa-trzy razy dziennie. Nie wolno...

Fiziologia

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • prof. dr hab. Artur Dembiński
Pobrań: 413
Wyświetleń: 3087

FIZJOLOGIA OGÓLNA TRANSPORTY BŁONOWE Transport przezbłonowy - komórka kontaktuje się z przestrzenią pozakomórkową, skąd pobiera różne związki niezbędne do jej funkcjonowania oraz wydala powstające w niej produkty. Błona komórkowa nie może swobodnie przepuszczać różnych związków, gdyż uniemożliwiał...

Mikrobiologia Szostak-Kot

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • prof. dr hab. Jadwiga Szostak-Kot
  • Mikrobiologia
Pobrań: 2716
Wyświetleń: 3654

, fruktoza i mannoza, trudniej galaktoza pH - optimum pH pomiędzy 4-6 (pH = 5,4) przy wyższym pH tworzą...

Systematyka przemysłu owocowo - warzywnego

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 490
Wyświetleń: 1533

Wykład 1 25.02.2008r. Systematyka przemysłu owocowo - warzywnego Przetwórstwo owoców i warzyw jest działem produkcji żywnościowej związanym z przetwarzaniem owoców i warzyw. Przetwórstwo owocowo - warzywne wyróżnia się: Sezonowość występowania surowca Koniecznością przetworzenia dużych ilości n...

Systematyka przemysłu owocowo-warzywnego

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 280
Wyświetleń: 1862

Wykład nr 1. 25.02.08 Systematyka przemysłu owocowo-warzywnego. Przetw. owoc. i warzyw . jest to dział produkcji żywnościowej związany z przetwarzaniem owocow i warzyw. Charakterystyczne dla tego przetwórstwa: -sezonowość wyst. surowca, -konieczność przetworzenia dużych ilości w krótkim czasie, ...

Sadownictwo-egzamin

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • dr hab. Emilian Pitera
  • Sadownictwo
Pobrań: 245
Wyświetleń: 2002

i fruktoza), Witamina C 12-40 mg%, bromelina- enzym rozkładający białko, ułatwia trawienie pokarmu, posiada...

Etapy rozkurczu

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia mięsa
Pobrań: 14
Wyświetleń: 2170

% » Inne : glukoza, fruktoza, maltoza, laktoza, dekstryny • Tworzy określony smak / złagodzenie sloności...