Fruktoza - strona 25

Rodzaje masaży - wykład

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Kosmetologia pielegnacyjna
Pobrań: 84
Wyświetleń: 1477

- i makroelementów, enzymów, olejków eterycznych oraz cukrów (glukozy i fruktozy). Masaż ciepłym miodem oczyszcza...

Analiza żywności-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 455
Wyświetleń: 1736

+ popiół) CUKIER INWERTORY TO: -glukoza i fruktoza powstałe z sacharozy po jej uprzednim zhydrolizowaniu...

Analiza żywności-skrypt

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 238
Wyświetleń: 1645

+ popiół) CUKIER INWERTORY TO: -glukoza i fruktoza powstałe z sacharozy po jej uprzednim zhydrolizowaniu...

Zalecenia i rekomendacje żywieniowe

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Biosfera
Pobrań: 14
Wyświetleń: 1071

, którego głównymi składnikami jest glukoza i fruktoza. Miód charakteryzuje się obecnością tzw. substancji czynnych...

Układ płciowy

  • Uniwersytet Wrocławski
  • dr hab. Joanna Jeleń
  • Anatomia
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1302

krokowego ich wydzielina jest płynna, zawiera fruktozę, kwas cytrynowy, enzymy. Pojawiają się w okresie...

Warzywnictwo i rośliny zielarskie-skrypt z 2 semestru

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Henryk Kobryń
  • Warzywnictwo i rośliny zielarskie
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1372

SEMESTR II Wspólny przodek odm. botanicznych gat. B. oleracea - B. oleracea var. silvestris L. - kapusta dzika (2 lub wielolet.) - nie ma tendencji do wytwarzania główek - stąd pierwotnie użytkowano liście i zasobne w tłuszcz nasiona. Dzisiejsze bogactwo form roślin kapustnych: Naturalna dziedzic...

Mąka towaroznawsto żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • prof. zw. dr hab. inż. Elżbieta Pisulewska
Pobrań: 133
Wyświetleń: 1897

. W mące występują również cukrowce proste, np. glukoza i fruktoza, oraz dwucukry (maltoza i sacharoza...