Fruktoza - strona 24

Podstawy produkcji surowców owocowo- warzywnych

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • prof. dr hab. Włodzimierz Sady
  • Podstawy produkcji surowców owocowo-warzywnych
Pobrań: 147
Wyświetleń: 2394

Cukrowce: Cukry proste (fruktoza, glukoza) oraz dwucukry (sacharoza, maltoza) wpływają na słodki smak...

Opracowanie zagadnień na egzamin

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Przemysław Kisiel
  • Chemia
Pobrań: 231
Wyświetleń: 2492

oktadekanowy-kw.stearynowy ESTRY C18H36O2 Anilina,inaczej fenyloanina,aminobenzenAMINY C6H5NH2 Fruktoza...

Pytania z analizy 2004

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 301
Wyświetleń: 1162

w produkcie zawierającym glukozę i fruktozę. -rozcieńczenie -oznaczanie cukrów zawierających wolne grupy...

CHEMIA ŻYWNOŚCI

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 987
Wyświetleń: 4865

stosuje się wypełniacze wiążące wodę: celuloza, skrobia, owoce, ziarna, otręby(glukoza, fruktoza, pektyny...

Polski Slownik Enzymow

  • Uniwersytet Warszawski
  • Biochemia
Pobrań: 98
Wyświetleń: 791

(flawina) 1.1.99.28 Oksydoreduktaza glukoza—fruktoza 1.1.99.29 Dehydrogenaza piranozowa (akceptor...

Schemat produkcji czekolady

  • Politechnika Świętokrzyska w Kielcach
Pobrań: 889
Wyświetleń: 5866

rozkłada się (hydrolizuje, inwertuje) na glukozę i fruktozę według równania: C21H22O11+H2O → C6H12O6...

Pojęcia na egzamin, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Bernadetta Kotwica
  • Mikrobiologia
Pobrań: 399
Wyświetleń: 1372

prostych 9glukozy , fruktozy) oraz dwucukrów(sacharozy, maltozy) do etanolu i dwutlenku węgla...