Fruktoza - strona 15

Reakacje millarda, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • mgr Anna Wlazły
  • Technologia żywności
Pobrań: 49
Wyświetleń: 924

i fruktozy. Kwasy uronowe i estry fosforanowe cukrowców reagują łatwiej niż odpowiadające im cukry wolne...

Schematy diagnostyczne

  • Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach
  • dr hab. n. med. Tomasz Wąsik
  • Mikrobiologia
Pobrań: 630
Wyświetleń: 3766

Kolonie niebieskozielone, sacharoza -: Vibrio parahaemolyticus Vibrio vulnificus Kolonie żółte, fruktozo...

Białka i sacharydy w chemii żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • dr Robert Socha
  • Chemia żywności
Pobrań: 1498
Wyświetleń: 11060

hydroksyaldehydy (aldozy) / hydroksyketony (ketozy) cukry proste (monosacharydy) mannoza galaktoza glukoza fruktoza...

Wykład - Dekstran, produkcja napojów mlecznych

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Janusz Szczodrak
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 133
Wyświetleń: 1799

, mannitol, fruktoza.  Wykorzystanie dekstranu: - lecznictwo - środek zastępujący osocze krwi - duża lepkość...

Wykład - budowa plemnika

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Histologia i embriologia
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1701

plemników przez ich rozrzedzenie. Zawartość cukrów prostych tj., fruktozy, mannozy i glukozy jest źródłem...