Frakcjonowanie - strona 6

Tłuszcze jadalne-klasyfikacja

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 273
Wyświetleń: 1652

% linolenowego C18:2). Oleje palmowe poddaje się frakcjonowaniu (oleina i stearyna), w wyniku, którego każda...

Destylacja i rektyfikacja, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • mgr Anna Wlazły
  • Technologia żywności
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1904

. Procesy frakcjonowania mieszaniny wieloskładnikowej realizuje się w aparatach wielokolumnowych. Ten typ...

Mikrobiologia i barwniki

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Biochemia
Pobrań: 63
Wyświetleń: 910

, pasteryzacja frakcjonowana, w przemyśle spożywczym wyjaławianie środowiska (np. konserw w puszkach) poprzez...

Aromaty-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Anna Maria Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 14
Wyświetleń: 1302

lub zwierzęcego) Olejki(ok. 66 jest dopuszczonych np. kminkowy, kolendrowy, koprowy itd.) Olejki frakcjonowane...

Metody badań odpadów

  • Uniwersytet Gdański
  • Chemia środowiska
Pobrań: 14
Wyświetleń: 798

sypania dwóch stożków 3. Technika przesypywania frakcjonowanego Próbniki do pobierania próbek materiałów...