Frakcjonowanie - strona 6

note /search

Tłuszcze jadalne-klasyfikacja

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 525
Wyświetleń: 1848

% linolenowego C18:2). Oleje palmowe poddaje się frakcjonowaniu (oleina i stearyna), w wyniku, którego każda...

Destylacja i rektyfikacja, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 189
Wyświetleń: 2191

. Procesy frakcjonowania mieszaniny wieloskładnikowej realizuje się w aparatach wielokolumnowych. Ten typ...

Mikrobiologia i barwniki

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Biochemia
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1043

, pasteryzacja frakcjonowana, w przemyśle spożywczym wyjaławianie środowiska (np. konserw w puszkach) poprzez...

Aromaty-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Toksykologia
Pobrań: 21
Wyświetleń: 1351

lub zwierzęcego) Olejki(ok. 66 jest dopuszczonych np. kminkowy, kolendrowy, koprowy itd.) Olejki frakcjonowane...

Metody badań odpadów

  • Uniwersytet Gdański
  • Chemia środowiska
Pobrań: 42
Wyświetleń: 889

sypania dwóch stożków 3. Technika przesypywania frakcjonowanego Próbniki do pobierania próbek materiałów...