Fermentacja alkoholowa - strona 3

Enzymy, kinetyka-wykład

  • Politechnika Warszawska
  • dr hab. Joanna Cieśla
  • Biochemia
Pobrań: 98
Wyświetleń: 903

badając fermentację alkoholową w drożdżach powiązał ten proces z organizmami żywymi. Termin enzym (gr...

Oddychanie beztlenowe-opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • prof. nadzw. dr hab. inż. Ewa Żymańczyk-Duda
  • Mikrobiologia
Pobrań: 483
Wyświetleń: 1932

FERMENTACJA ALKOHOLOWA C6H12O6  CO2 + 2C2H5OH Glikolityczna - Sarcina ventriculi; Glukoza...

Skrypt do o produkcji pieczywa

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • prof. dr hab. Włodzimierz Grajek
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 119
Wyświetleń: 889

fermentacji alkoholowej - następuje odświeżenie drożdży i intensyfikacja procesu fermentacji Wytwarzany...

Budowa chloroplastu - wykład

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Anna Tukiendorf
  • Fizjologia roślin
Pobrań: 196
Wyświetleń: 1015

pirogronowego do alkoholu (fermentacja alkoholowa) z wydzielaniem CO2: C6H12O6 +2ADP+2Pi→2C2H5OH+2CO2 +2ATP...

Chleb

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Stanisław Mleko
Pobrań: 175
Wyświetleń: 2135

, ale nie zawsze, fermentacji alkoholowej (z wykorzystaniem drożdży) bądź mlekowej (bakteryjnej), wyrobionego w bochny różnego...

Charakterystyka mlewnika

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 210
Wyświetleń: 3283

drożdże powodują fermentacje alkoholową, powstaje CO2, alkohol i energia. W przypadku proszku do pieczenia...

Oznaczenie zawartości cukrów - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • prof. dr hab. Teresa Fortuna
  • Analiza i ocena jakości żywności
Pobrań: 609
Wyświetleń: 3654

pod wpływem drożdży fermentacji alkoholowej cukrów: - ilościowe oznaczenie produktów fermentacji - fermentacja...

Fermentowane surowce roślinne

  • Politechnika Wrocławska
  • dr inż. Magdalena Klimek-Ochab
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1050

biomasy) Metabolizm beztlenowy (fermentacja alkoholowa) Drożdże - chemoorganoautotrofy - organizmy...