Fermentacja alkoholowa - strona 2

Alkohole

  • Chemia
Pobrań: 203
Wyświetleń: 6426

zasad na halogenoalkany [w H2O] -fermentacja alkoholowa cukrów + drożdże > CH3-CH2-CH2-CH2-OH 1-butanol...

Wykład - spirytus i wódka, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr inż. Rafał Adam Cierpiała
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1344

zacierze rzędu 10-11%. Fermentacja alkoholowa Trwa 2-3 dni w temperaturze 30 ºC Obejmuje glikolizę...

Biopaliwa-opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • Steller
  • Technologia chemiczna
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1064

cukrowe, z których produkuje się bioetanol (fermentacja alkoholowa) lub biodiesel (estryfikacja olejów...

Wykład - rodzaje miodów, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 126
Wyświetleń: 861

w letniej wodzie (do 30°C) i dodaje drożdży, które przeprowadzają fermentację alkoholową. Zależnie...

Fermentacje-opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 210
Wyświetleń: 1274

ALKOHOLOWA Mikroorganizmy przeprowadzające fermentację alkoholową to głównie dro d e z rodzaju Saccharomyces...

Obieg węgla i azotu- opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • dr Ewa Chojnacka
  • Metody biotechnologiczne w ochronie środowiska
Pobrań: 259
Wyświetleń: 2142

fermentacja - np fermentacja alkoholowa - proces rozkładu węglowodanów pod wpływem enzymów wytwarzanych...