Fermentacja alkoholowa - strona 4

Alkohole i etery - omówienie

  • Politechnika Wrocławska
  • prof. dr hab. inż. Aleksander Kołodziejczyk
  • Chemia organiczna
Pobrań: 105
Wyświetleń: 756

fermentacji alkoholowej cukrów. Wiele naturalnych alkoholi występujących w stanie wolnym ma skomplikowaną...

Destylacja - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Inżynieria bioprocesowa
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1442

, niż pary wodnej) Aceton Butanol Produkty fermentacji alkoholowej: Etanol (Saccharomyces cerevisiae) 1,3...

Pytania z mikrobiologii

  • Politechnika Warszawska
  • dr Słomczyński
  • Mikrobiologia
Pobrań: 14
Wyświetleń: 1141

na nitryfikację. -fermentacja alkoholowa wydajna energetycznie?? Nie... Z jednej cząsteczki glukozy powstaje 2 ATP...

Wykład - piwo, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr inż. Rafał Adam Cierpiała
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 196
Wyświetleń: 1106

Piwowarstwo Piwo - jest to napój otrzymywany w wyniku fermentacji alkoholowej brzeczki piwnej...

Piekarnia - projekt

  • Politechnika Śląska
  • dr inż. Wojciech Zoleński
Pobrań: 686
Wyświetleń: 4109

jego spulchnienie. Uzyskuje się to w wyniku fermentacji alkoholowej i fermentacji mlekowej. Są to złożone procesy...

Wstęp do mikrobiologii przemysłowej - wykład

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Janusz Szczodrak
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1120

są niezupełnie utlenione, a ilość powstałej energii jest niewielka ( w fermentacji alkoholowej - 2 ATP czyli 56...