Etanol - strona 9

Metody wykrywania zafałszowań, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Zdzisław Jan Targoński
  • Zafałszowania produktów
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1372

. Ich delta 13C% dla etanolu wynosi ok. -26 promili. Rośliny C4: cukier trzcinowy i kukurydziany. Ich delta...

Gorzelnictwo - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1225

roślinne Aspekty jakościowe i ilościowe: Nacisk na wydajność- etanol, mniej walory smakowe, ale surowiec...

Toksykologia - wyklad 2

  • dr inż. Anna Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1141

winylu - morfina - paration - DDT - nitrozoaminy - etanol → aldehyd octowy - aldehyd octowy → kwas octowy...

KKolokwium zaliczeniowe z ćwiczeń

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • dr Mariusz Trytek
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 28
Wyświetleń: 1162

produkty uboczne tej fermentacji (kwas mlekowy, kwas octowy, etanol, izopropanol, wodór, CO2) 7. Opisać...

Fermentacja - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia Środowiska
Pobrań: 84
Wyświetleń: 861

3) Bakterie octowe Acetobacter, Gluconobacter przekształcające etanol do kw octowego 4) Geotrichium...