Emulsja - strona 6

note /search

Tworzywa sztuczne - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 119
Wyświetleń: 1085

- przyspieszają proces reakcji -Inhibitory- zapobieganie -Emulgatory polimeryzacyjne -Stabilizatory emulsji...

Uklady dyspersyjnych

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 77
Wyświetleń: 784

jest szczególnie istotne w emulsjach typu:  a) O/W  b) W/O  c) O/W oraz W/O (poprawne a)  2. Wymienić znane...

Układy koloidalne - wykład

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 147
Wyświetleń: 1771

metali, wodorotlenków Piany Lizole, emulsje (emulsoidy) Zawiesiny koloidalne(suspensoidy) Ciało stałe Gaz...

Układy koloidalne - podział

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 315
Wyświetleń: 1757

tlenków metali, wodorotlenków Piany Lizole, emulsje (emulsoidy) Zawiesiny koloidalne(suspensoidy) Ciało...

Annatto - barwnik wrażliwy na kwas

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 7
Wyświetleń: 784

na działanie kwasów (emulsja rozpuszczalna w środowisku kwaśnym) Antocyjany (czerwone barwniki) - zaliczane...

Funkcje skóry - wykład

  • Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach
  • Kosmetologia pielegnacyjna
Pobrań: 385
Wyświetleń: 1701

emulsji olejowo-wodnej, chroniącej skórę przed szkodliwy działaniem czynników chemicznych, nadaje skórze...