Emulsja - strona 5

note /search

Techniki wydzielania analitów

  • Politechnika Gdańska
  • Chemia środowiska
Pobrań: 70
Wyświetleń: 938

ekstrakcji - powstawanie emulsji - konieczność utylizacji dużej ilości rozpuszczalników b) ekstrakcja do fazy...

Zupy i sosy-zagęszczanie potraw

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 1197
Wyświetleń: 5166

, karmel) słona (emulsje; zagęszczone na wywarach; redukowane) Na bazie wina tylko żółtków (mleko dodaje...

Kartografia-zaliczenie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Kartografia
Pobrań: 98
Wyświetleń: 889

barwnika (emulsji ). Prawoczytelny - rysunek od strony emulsji jest czytelny. Lewoczytelny - rysunek...

Ogólna technologia żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 238
Wyświetleń: 1407

Wykład VI 14.04.05. Duża energia swobodna na powierzchni międzyfazowej emulsje - układy...

Koloidy - wejściówka

  • Politechnika Gdańska
  • Chemia Fizyczna
Pobrań: 14
Wyświetleń: 882

przez zmniejszenie rozpuszcz.Rodzaje: gaz- areolol ciekły i stały, iecz- piana, emulsja, zol,zawiesinakoloidalna...

Aromaty-opracowanie - substancje

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 140
Wyświetleń: 2002

rozpuszczalnik etanol ) Emulsje substancji aromatycznych (zemulgowany olejek eteryczny) Substancje aromatyczne...