Podstawy gastronomiczne wykład 11
- Podstawy gastronomiczne
występują tzw. otoczki, dzięki którym emulsja tłuszczowa posiada dużą stabilność. Jednym z głównych...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
występują tzw. otoczki, dzięki którym emulsja tłuszczowa posiada dużą stabilność. Jednym z głównych...
Tworzenie lepkich roztworów Zdolność tworzenia żeli Tworzenie emulsji i ich stabilizowanie Tworzenie pian...
powierzchniowe, tworząc w wodzie pęcherzyki emulsji, dodatek fosfatydów do czekolady 0,2-0,3% ułatwiają...
, bulion - r-ry rzeczywiste - koloidy - zawiesiny - emulsje Organiczne - naturalne -syntetyczne Mineralne...
jego warstw, • emulsje wodne do pokrywania powierzchni kory i drewna, mogące także płytko w nie wnikać...
, - emulsje różnego typu, -skupienia bakterii . Ogólny obraz mętności wody daje jej pomiar. Dzięki...
z dużym udziałem detergentów), warstwy cieczy (zawiesiny) lub emulsji. Cięższe frakcje ropy opadają na dno...
wytworzenie ukł jednorodnych pod względem składu (mieszaniny cieczy wzajemnie rozpuszczalnych, emulsje...
nieorganicznych, rozpuszczonych lub w postaci zawiesin bądź emulsji wodnych. Utlenianie odbywa się tlenem zawartym...
niebezpiecznych do mórz i oceanów Klasyfikacje towarów niebezpiecznych Klasa 1. Klasa 2. Klasa 3. emulsje...