Dziczyzna - strona 2

Pożytki z lasu - eksploatacja

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • dr inż. Justyna Nowakowska
  • Historia leśnictwa
Pobrań: 7
Wyświetleń: 763

. Mniejsze znaczenie miało spożycie dziczyzny, które w XI - XII wieku wynosiło około 4-6% ogólnego spożycia...

Wykład - zanieczyszczenia biologiczne, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 133
Wyświetleń: 756

Sarkosporidioza- to choroba pasożytnicza, która może wystąpić u wszystkich zwierząt rzeźnych, dziczyzny, zwierząt...

Witaminy - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Higiena i epidemiologia
Pobrań: 21
Wyświetleń: 672

udział w biochemicznych przemianach w siatkówce jaja, wątroba, ser chudy, migdały, grzyby, dziczyzna...

Kultury eneolitu - epoka brązu

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Remigiusz Gawrych
  • Archeologia powszechna - eneolit i wczesny brąz
Pobrań: 140
Wyświetleń: 1169

, owce i świnie, konie hodowano, ale polowano też na dziczyznę. W Tripolie A-B1 wyróżnia...

Wszystko o mięsie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 189
Wyświetleń: 2128

. Do marynowanie dziczyzny lub baraniny dodaje się miedzy innymi jałowiec. Smak wszelkich pasztetów poprawia...

Polska pierwszych Piastów

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Historia
Pobrań: 133
Wyświetleń: 2184

ze zwierząt hodowlanych i ryb, dziczyzna pojawiała się raczej na stołach możnowładztwo. Wszystko to popijano...