Dziczyzna - strona 2

note /search

Pożytki z lasu - eksploatacja

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Historia leśnictwa
Pobrań: 7
Wyświetleń: 770

. Mniejsze znaczenie miało spożycie dziczyzny, które w XI - XII wieku wynosiło około 4-6% ogólnego spożycia...

Wykład - zanieczyszczenia biologiczne, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 168
Wyświetleń: 833

Sarkosporidioza- to choroba pasożytnicza, która może wystąpić u wszystkich zwierząt rzeźnych, dziczyzny, zwierząt...

Witaminy - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Higiena i epidemiologia
Pobrań: 91
Wyświetleń: 805

udział w biochemicznych przemianach w siatkówce jaja, wątroba, ser chudy, migdały, grzyby, dziczyzna...

Kultury eneolitu - epoka brązu

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Archeologia powszechna - eneolit i wczesny brąz
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1365

, owce i świnie, konie hodowano, ale polowano też na dziczyznę. W Tripolie A-B1 wyróżnia...

Wszystko o mięsie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 609
Wyświetleń: 2807

. Do marynowanie dziczyzny lub baraniny dodaje się miedzy innymi jałowiec. Smak wszelkich pasztetów poprawia...

Polska pierwszych Piastów

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Historia
Pobrań: 266
Wyświetleń: 2506

ze zwierząt hodowlanych i ryb, dziczyzna pojawiała się raczej na stołach możnowładztwo. Wszystko to popijano...