Drożdże - strona 3

note /search

Kwas pantotenowy - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 14
Wyświetleń: 700

w koenzymie A. Rozpowszechniony w środkach spożywczych takich jak: -drożdże -wątroba -nerki -jaja -otręby...

Mikrobiologia - laboratorium

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 238
Wyświetleń: 3843

fermentacji mlekowej, - drożdże, - antybiotyki i chemioterapeutyki.                              ...

Wykład - piwo, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 259
Wyświetleń: 1246

pod wpływem drożdży piwowarskich. Podział piw: Ze względu na barwę Jasne - od 25 jednostek skali EBC Ciemne...

Wykład - spirytus i wódka, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 196
Wyświetleń: 1589

: Rozparzanie surowca. Przygotowanie słodu. Zacieranie. Przygotowanie drożdży. Fermentacja zacieru. Destylacja...

Pirydoksyna - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 7
Wyświetleń: 413

różnych enzymów. Występuje głównie w: -drożdżach -kiełkach pszenicy -fasoli suchej -pszenicy, ziemniakach...