Drożdże - strona 2

note /search

Gorzelnictwo - wykład

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 322
Wyświetleń: 1393

). Mają pojemność 1500-2000 dm3 i namnożone drożdże są przepompowywane do kadzi drożdżowych. Po namnożeniu drożdży...

Ryboflawina - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 21
Wyświetleń: 679

. od kory……… Głównym jej źródłem są: -drożdże -jaja -mleko -wątroba -sery -mąka z wysokich przemiałów...

Produkcja biomasy - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia mikrobiologiczna
Pobrań: 161
Wyświetleń: 1225

Produkcja biomasy Zastosowanie: 1. Drożdże spożywcze. 2. Drożdże paszowe. 3. Produkcja drożdży...

Skrypt do o produkcji pieczywa

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 175
Wyświetleń: 1064

mlekowego regulacja kwasowości ciasta w zależności od użytego surowca drożdże piekarskie (z rodzaju...

KKolokwium zaliczeniowe z ćwiczeń

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 161
Wyświetleń: 1330

: efekt Pasteura, askospory, drożdże killerowe. 3. jakie szkody w przemyśle fermentacyjnym mogą wywołac...

Fermentowane surowce roślinne

  • Politechnika Wrocławska
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 238
Wyświetleń: 1337

mikroorganizmy - drożdże i bakterie używa się szczepionek ukierunkowujących fermentację bakterie fermentacji...

Mikrobiologia - wykład 11

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 1134
Wyświetleń: 4039

Ludwik Pasteur (XIX w.) • W obecności tlenu drożdże produkują nawet 20x więcej biomasy...