Dodatek do żywności - strona 5

note /search

Źródła substancji szkodliwych, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Analityka produktów nieżywnosciowych
Pobrań: 126
Wyświetleń: 889

, które obniżają pH gleby i uwalniają mobilne, szkodliwe formy glinu, metali ciężkich i in. -konserwanty i dodatki...

Toksykologia - wyklad 3

  • Toksykologia
Pobrań: 133
Wyświetleń: 1575

acetylowi -CH3-CO azowa -N=N- (barwniki, dozwolone jako dodatek do żywności, występują w połączeniu z grupą...

Zagadnienia na egzamin, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 245
Wyświetleń: 1071

do dodatków do żywności (inulina) 6. Wypiek chleba (skórka 220 stopni) 7. czym jest amylopektyna (frakcja...

Skażenia żywności, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 119
Wyświetleń: 945

i leki, np. antybiotyki, hormony Dodatki do żywności np. WWA Urządzenia, sprzęt, naczynia, opakowania, np...

Astma

Pobrań: 21
Wyświetleń: 1071

). Pokarmy, alergeny pokarmowe i dodatki do żywności ( beta-laktoglubulina może być przyczyną zespołu SIDS...