Żywność funkcjonalna
- Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
- Technologia żywności
, kwasy tłuszczowe Omega-3 i Omega-6, lecytyna i choina, polifenole, probiotyki, bakterie kwasu mlekowego...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
, kwasy tłuszczowe Omega-3 i Omega-6, lecytyna i choina, polifenole, probiotyki, bakterie kwasu mlekowego...
się bakterii legionella. Węzeł cieplny/ ciepłowniczy: - zespól urządzeń łączących sieci ciepłownicza...
może sprzyjać, podobnie jak obecność żelaza, rozwojowi bakterii manganowych, co w rezultacie nieraz zmienia smak...
wytwarzający leukocyty, niszczy błonę kom. Bakterii Wchłanianie uwolnionych A - transport aktywny system...
dotyczące surowego mleka krowiego: -liczba komórek somatycznych (na mt
higieny żywności są zagrożeniem do rozpraszania się bakterii np. salmonella czy listera, które powodują...
= 70 – 90 kg/m3, wilgotność ok. 2% o materiał elastyczny, niepalny, odporny na działanie bakterii...
jest wysoko wyspecjalizowaną biocenozą, na ktorą składają się zarowno mikroorganizmy: bakterie, grzyby...
oraz związków organicznych i nieorganicznych; mogą się w nich także znajdować wirusy i bakterie chorobotwórcze...
wegetatywne mikroorganizmów II-zabija bakterie, które rozwijają się z przetrwalników III- powtórzenie II etapu...