Dekstryny w piwie - strona 10

note /search

Amalazy-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1547

, co wiąże się z rozkładem skrobi do dekstryn o małych cząsteczkach znaczenie α i β amylazy w technol jest b...

Ogólna technologia żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 238
Wyświetleń: 1407

)oraz dekstryny - dużo trudniejsza hydroliza hydroliza skrobi mleczko krochmalowe + ∼0,2% HCl (30 - 50 min; 0,1...

Produkt Spożywczy

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1372

i dekstryn - suszenie próbek ze wstępnym podsuszaniem w T 60 st.C, po zmieszaniu z piaskiem (mięso, sery...

Piotr Baryka - Z chłopa król

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Historia literatury jidysz
Pobrań: 3675
Wyświetleń: 8169

tylko nie kwarciańskiego (tylko kwarta gorzałki) → SCENA IV - strojenie Szołtysa Brzuchowski mówi, że warzący piwo...

Marketing - ankieta

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Marketing
Pobrań: 28
Wyświetleń: 1218

e) raz w miesiącu f) rzadziej 4. Rodzaj spożywanego alkoholu: a) Piwo b)Wino c) Wódka d) Spirytus e...

Wykład - definicja Znaku

  • Uniwersytet Warszawski
  • Metodologia badań
Pobrań: 14
Wyświetleń: 574

się go do określonego pojęcia. Zbiór wszystkich desygnatów to zakres terminu odpowiadającego danemu pojęciu. piwo...

Alkoholizm jako kwestia społeczna

  • Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach
  • Polityka społeczna
Pobrań: 385
Wyświetleń: 2247

spożycia w ostatnich latach zarówno wina jak i piwa, udział wódki w ogólnym spożyciu napojów alkoholowych...

Kulinaria - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Kuchnie Świata
Pobrań: 14
Wyświetleń: 1134

również elementy kuchni niemieckiej i włoskiej jak np.: kiełbasy, piwo, ziemniaki i makaron, a także sosy. Później...