Mikroflora gleby
- Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
- Mikrobiologia
i Mikrobiologii Technicznej, UR Kraków Mikrobiologia ywności – II rok Towaroznawstwo Właściwości enzymatyczne...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
i Mikrobiologii Technicznej, UR Kraków Mikrobiologia ywności – II rok Towaroznawstwo Właściwości enzymatyczne...
- i trisacharydy maltozy i maltotriozy oraz produkt zawierający wiązania α-1,6-glikozydowe, zwany dekstryną...
w produkcji wędlin fermentowanych i ich funkcje: Grupa Gatunek Właściwości Bakterie fermentacji mlekowej (LAB...
elektryczne wykorzystuje właściwości łuku elektrycznego powstającego pomiędzy dwoma przewodnikami (elektroda...
fragmentów o właściwościach silnie redukujących (np. aldehydu mrówkowego, glikolowego, triozy, tetrozy...
są początkowo oligosacharydy, zawierające 6-7 reszt glukozy tzw. Dekstryny niskocząsteczkowe, które dopiero...
spożywczym oczekiwanych właściwości stosowane są substancje dodatkowe: barwniki substancje konserwujące...
przez: • wysychanie, tj.: ług posiarczynowy, dekstrynę, melasę, skrobię, • krzepnięcie, tj.: kalafonię, smoły, asfalty...
, dekstrynę, melasę, skrobię, • krzepnięcie, tj.: kalafonię, smoły, asfalty, • spoiwa wiążące chemicznie, tj...
gliceryny i dekstryny lub gliceryny z talkiem. Pierścienie z asfaltem pozostawia się na co najmniej 30 min...