Dekstryny skrobia - strona 8

note /search

OTZ11

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 35
Wyświetleń: 994

i jego przetwory (śmietanka, koktajle, desery) puddingi, sosy itp. na bazie skrobi soki, purée, koncentraty owocowe...

Biopolimery- pytania

  • Politechnika Warszawska
  • Podstawy chemii polimerów i biopolimerów
Pobrań: 133
Wyświetleń: 1638

1)Różnice między celuloza a skrobia Celuloza - wiązania b-1,4-glikozydowe, liniowy policukier...

Biochemia - cukry i tłuszcze

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 3213
Wyświetleń: 9002

i nieredukujących), polisacharydy (skrobia, glikogen, celuloza) oraz reakcje kondensacyjne i redukcyjne z udziałem...

Skład miodu, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Zafałszowania produktów
Pobrań: 63
Wyświetleń: 707

do glukozy i fruktozy, α-amylazę i β-amylazę, prowadzące do przemiany polisacharydów do dekstryn, a następnie...

Mikrobiologia Szostak-Kot

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 3213
Wyświetleń: 4438

zwiększa się ilość enzymów w ziarnie, głównie amylazy i dzięki temu następuje przemiana skrobi w dekstrysny...