Procesy w warstwie przypowierzchniowej-opracowanie
- Politechnika Warszawska
- Technologia ciała stałego
(także azotowanie i in.) -Utlenianie elektrochemiczne -Trawienie chemiczne i elektrochemiczne w roztworach...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
(także azotowanie i in.) -Utlenianie elektrochemiczne -Trawienie chemiczne i elektrochemiczne w roztworach...
2. UKŁAD POKARMOWY A. Żółć: Skład: woda, skł. zaangażowane w trawienie i wchłanianie tłuszczów...
, którego szybkość zależy od zawartości wody w miodzie, stosunku glukozy do fruktozy, zawartości dekstryn...
% dekstryn. Przygotowanie drożdży Namnażanie drożdży w części zacieru, wzbogaconej substancjami ozdobnymi...
, dekstryn, tłuszczów tworzących błonkę: bibuła (mleko) - produkty o dużej zawartości wody - zwiększenie...
przemianę skrobi i glikogenu do cukrów prostych: -dekstryn -maltozy -glukozy Zastosowanie: -gorzelnictwo...
I. Fizjologia trawienia u przeżuwaczy Wyróżnia się ogólnie trzy okresy, w których występują pewne...
- rozkładają białka, amylaza - trawi skrobię i dekstryny, lipaza oraz fosfolipaza A- trawią tłuszcze, elastaza...
rozgałęziona amylopektyny. Trawienie rozpoczyna się już w jamie ustnej tam mamy enzym alfa - amylazę...
-amylazę, prowadzące do przemiany polisacharydów do dekstryn a następnie do cukrów prostych; oksydazę...