Trawienie poligastryczne- cukry - wykład, sem IV
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- Żywienie zwierząt i paszoznawstwo
cukry szybko się rozkładają i przekształcają w CH4 i LKT. MONOSACHARYDY: skrobia dekstryny...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
cukry szybko się rozkładają i przekształcają w CH4 i LKT. MONOSACHARYDY: skrobia dekstryny...
przemianę skrobi i glikogenu do cukrów prostych: -dekstryn -maltozy -glukozy Zastosowanie: -gorzelnictwo...
naturalnego (brzeczki miodowej) lub miodu rozcienczonego sokim owocowym z ewentualnym dodatkiem ziol...
skrobi, wytwarza dekstryny (amylodekstryny) i daje zabarwienie fioletowe, erytrodekstryny - zabarwienie...
) 2 0,1-0,4% HCL lub H2SO4 3 ogrzewanie (120-130st C, 30-50min) 4 efekt= 50% dekstryn, 40% maltoza, 10...
cierpkości i lotnych kwasów tłuszczowych) b) dość silna (150-220) - dekstrynizacja skrobi (żółte dekstryny...
- wybijalność ( żywice syntetyczne, asflat , dekstrynę, melasę ,, tlemnek żelaza ) -Odp. Na wypalenie ( pył...
) ściana komórkowa d) jądro komórkowe 31. Dekstryna graniczna jest produktem: a) hydrolizy amylozy...
-Ulica miodowa, 1777 - realizm, ale też idealizacja, wizja barokowej Warszawy, poprawianie proporcji...
powstania Kościuszkowskiego; W tym czasie wybucha powstanie w Warszawie: Jan Kiliński- na ul. Miodowej...