Mikrobiologia - pałeczki Gramm
- Uniwersytet Wrocławski
- Mikrobiologia
parafiny na powierzchni). Rozkłada glukozę, maltozę; laktoza i sacharoza - nie; wytwarza indol...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
parafiny na powierzchni). Rozkłada glukozę, maltozę; laktoza i sacharoza - nie; wytwarza indol...
cukrowej i burakach cukrowych * po obróbce stanowi cukier spożywczy MALTOZA * połączenie glukozy z glukozą...
POLITECHNIKA ŁÓDZKA Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności dr hab.inż. Tadeusz Trzmiel prof. PŁ, mgr inż. Marcin Płaczek Słownik oficjalnych nazw enzymów ŁÓDŹ 2007 Niniejszy słownik zawierający około 4000 nazw (stan na 05.2007) jest tłumaczeniem oficjalnych nazw enzymów z języka angielskiego ...
oraz enzymy rozkładające sacharozę , maltozę , skrobię i białka . preparaty enzymatyczne na rynku : pektopol...
formierski kwarcowy o ziarnistości 0,32/0,4/0,056 − spoiwo: o bentonit – 4% o dekstryna – 2% − wilgotność...
- rozkładają białka, amylaza - trawi skrobię i dekstryny, lipaza oraz fosfolipaza A- trawią tłuszcze, elastaza...
; • Laktoza - znajduje się w mleku i produktach mlecznych; • Maltoza - obecna w kiełkujących ziarnach, słodzie...
pokarmowe i paszowe maja cukry rozpuszczalne w wodzie, takie jak glukoza, maltoza, fruktoza i sacharoza...
trawienne: amylaza - enzym trawienny rozkładający skrobię do maltozy, α-D-glukozydaza; substancje...
HYDROLIZUJĄCE I ROZKŁADAJĄ SUBSTANCJE PEKTYNOWE ORAZ ENZYMY ROZKŁADAJĄCE SACHAROZĘ , MALTOZĘ , SKROBIĘ I BIAŁKA...