Dekstryny i maltoza - strona 15

note /search

Związki organiczne komórki

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biologia
Pobrań: 392
Wyświetleń: 749

cukrowej i burakach cukrowych * po obróbce stanowi cukier spożywczy MALTOZA * połączenie glukozy z glukozą...

Polski Slownik Enzymow

  • Uniwersytet Warszawski
  • Biochemia
Pobrań: 105
Wyświetleń: 917

POLITECHNIKA ŁÓDZKA Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności dr hab.inż. Tadeusz Trzmiel prof. PŁ, mgr inż. Marcin Płaczek Słownik oficjalnych nazw enzymów ŁÓDŹ 2007 Niniejszy słownik zawierający około 4000 nazw (stan na 05.2007) jest tłumaczeniem oficjalnych nazw enzymów z języka angielskiego ...

Przemysł owocowo-warzywny - cele

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 462
Wyświetleń: 1757

oraz enzymy rozkładające sacharozę , maltozę , skrobię i białka . preparaty enzymatyczne na rynku : pektopol...

Masy formerskie

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1372

formierski kwarcowy o ziarnistości 0,32/0,4/0,056 − spoiwo: o bentonit – 4% o dekstryna – 2% − wilgotność...

Układ pokarmowy 2

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Histologia
Pobrań: 322
Wyświetleń: 1057

- rozkładają białka, amylaza - trawi skrobię i dekstryny, lipaza oraz fosfolipaza A- trawią tłuszcze, elastaza...

Biomedyka - Mejoza - Mitoza

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biomedyka
Pobrań: 259
Wyświetleń: 3318

; • Laktoza - znajduje się w mleku i produktach mlecznych; • Maltoza - obecna w kiełkujących ziarnach, słodzie...

Układ pokarmowy 1

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Histologia
Pobrań: 546
Wyświetleń: 1883

trawienne: amylaza - enzym trawienny rozkładający skrobię do maltozy, α-D-glukozydaza; substancje...