Dekstryny fermentacja - strona 8

note /search

Amylazy - wykład, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biochemia
Pobrań: 182
Wyświetleń: 1792

są początkowo oligosacharydy, zawierające 6-7 reszt glukozy tzw. Dekstryny niskocząsteczkowe, które dopiero...

Fermentacja - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia Środowiska
Pobrań: 161
Wyświetleń: 1092

Fermentacja Kawa: Zniszczenie osnówki Zbiorniki- głębokie- 1m, Po 24 godz pH 4,5-3,7 Gr+ Bacillus...

Wykład o winie, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 217
Wyświetleń: 980

Wino ( łac. vinum) - napój alkoholowy otrzymany przez fermentację alkoholową winogron lub moszczu...

Gorzelnictwo - wykład

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 322
Wyświetleń: 1393

, gęstość brzeczki 10-14 Ballinga podłoże zasadnicze (fermentacja główna) 0,5-0,6 Dbr, gęstość brzeczki 15...

Egzamin z mikrobiologii, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 105
Wyświetleń: 539

na źródło wegla,energii,protonow i elektronow 3.Bakterie fermentacji mlekowej i do czego sa wykorzystywane 4...

Glikozydy

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1764

podatności na fermentację, dżemy niskocukrowe (35% ksylitolu zamiast 55% sacharozy), antypróchniczy (guma...