Bakterie fermentacji mlekowej- charakterystyka
- Politechnika Warszawska
- Mikrobiologia
Wykład 24 Bakterie fermentacji mlekowej Charakterystyka, zastosowanie Bakterie fermentacji mlekowej...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
Wykład 24 Bakterie fermentacji mlekowej Charakterystyka, zastosowanie Bakterie fermentacji mlekowej...
, dekstryny, preparaty białkowe z soi i in.) oraz pochodzenia zwierzęcego (żelatyna, kazeina, białka...
amylazy Gdzie nie ma fermentacji mlekowej? Produkcja salami Produkcja laktozy Produkcja serwatki Kwaszenie...
Dekstryny, maltoza, maltotrioza Alfa-amylaza trzustkowa Dekstryny, maltoza Amylaza jelitowa Maltoza-glukoza...
, rozkładana jest do dekstryn potem do maltozy a następnie do glukozy. Drobnoustroje amylolityczne np...
skrobii, dekstryn - obciążanie gipsem, glinką - barwienie obcymi barwnikami - herbaty czarnej - grafitem...
Notatka porusza między innymi takie zagadnienia jak: przebieg fermentacji, zacieranie słodu...
lub elektryczną; fermentacja - forma beztlenowego procesu biologicznego utleniania, w której część cząsteczki...
, fermentacja alkoholowa) jest związanych syntezą ATP na drodze fosforylacji oksydacyjnej a) jeden b) dwa c...
pentozofosforanowy, glukoneogeneza, cykl Krebsa, fotosynteza, fermentacja alkoholowa) jest związanych syntezą ATP...