Dekstryny fermentacja - strona 12

note /search

Podział ciast piekarskich

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia zbóż
Pobrań: 147
Wyświetleń: 3038

PROWADZENIE CIASTA CIASTO jest to końcowa faza fermentacji zaw wszystkie przewidziane receptura dodatki...

Wykład - piwo, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 259
Wyświetleń: 1246

Piwowarstwo Piwo - jest to napój otrzymywany w wyniku fermentacji alkoholowej brzeczki piwnej...

Mikrobiologia, Ćwiczenie 6

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 182
Wyświetleń: 1456

– Katedra Technologii Fermentacji i Mikrobiologii Technicznej, UR Kraków 1 Mikrobiologia ywności – II rok...

Rodzaje składowisk-opracowanie

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Gospodarka odpadami
Pobrań: 35
Wyświetleń: 1085

. Rozkład beztlenowy - fermentacja Rozkład \tlenowy - kompostowanie. W trakcjie składowania odpadów...

Biopaliwa-opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • Technologia chemiczna
Pobrań: 168
Wyświetleń: 1358

cukrowe, z których produkuje się bioetanol (fermentacja alkoholowa) lub biodiesel (estryfikacja olejów...

Wykład - biopaliwa, sem II

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Ochrona środowiska
Pobrań: 119
Wyświetleń: 1407

generacji: Bioetanol - otrzymywany w procesie hydrolizy, fermentacji surowców (zbóż, buraków) -czyste oleje...

Monosacharydy - zadania

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Chemia
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1939

= 200C roztworu glukozy poddano fermentacji mlekowej. Otrzymano 1,8061024cząsteczek kwasu mlekowego...