Dekarboksylacja tryptofanu - strona 5

note /search

Fermentacje - wykład, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biochemia
Pobrań: 434
Wyświetleń: 1505

się z wykorzystaniem tlenu z powietrza do kwasu octowego z wydzieleniem wody Kw. Pirogronowy ulega dekarboksylacji...

Bakterie żelaziste - wykład

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Fizjologia roślin
Pobrań: 161
Wyświetleń: 2030

. W ko­mórkach tych następuje dekarboksylacja jabczanu z udziałem tzw. enzymu jabłczanowego (dehydrogenaza...

Białka - aminokwasy

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 231
Wyświetleń: 1827

) Aromatyczne R = struktura zamknięta ( histydyna, fenyloalanina, tyrozyna, tryptofan) Cykliczne R= struktura...

Aminokwasy niebiałkowe

  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Biochemia
Pobrań: 273
Wyświetleń: 1960

) destabilizujące -helisę - glutaminian, asparaginian, histydyna, lizyna, arginina, tryptofan , izoleucyna...

Aminokwasy Występowanie

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 175
Wyświetleń: 2324

% Treonina - mieso, mleko, jaja 4-5%, produkty zbożowe 2,7 - 4,7 % Tryptofan - białka zwierzęce 1-2...