Dekarboksylacja kwasu mrówkowego - strona 16

note /search

Fermentacja - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Biotechnologia Środowiska
Pobrań: 161
Wyświetleń: 1092

: Leuconostoc mesenteroides, Lactococcus lactis Gazowanie Kwasy: mlekowy (do 1%), bursztynowy, mrówkowy...

Utlenianie biologiczne

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
Pobrań: 1981
Wyświetleń: 4095

w stronę środowiska wodnego - kwasy tłuszczowe w ogonach fosfolipidów mogą być nasycone (proste ogony...

Toksykologia wykłady

  • Toksykologia
Pobrań: 1022
Wyświetleń: 3360

, czyli transportu biernego spowodowanego gradientem stężeń słabe kwasy, barbiturany, niektóre sole mineralne...

Witamina B2

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Dietetyka
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1239

kwasu nikotynowego) Syntetyzowana przez mikroflorę żwacza, a także w organizmie krowy z tryptofanu...

Egzamin zerowy

  • Politechnika Gdańska
  • Chemia analityczna
Pobrań: 119
Wyświetleń: 2611

+ 0,1%) podczas miareczkowania 50 ml kwasu mrówkowego o stężeniu 0,08 mol/l wodorotlenkiem sodowym...