Fermentacja - omówienie
- Uniwersytet Łódzki
- Biotechnologia Środowiska
: Leuconostoc mesenteroides, Lactococcus lactis Gazowanie Kwasy: mlekowy (do 1%), bursztynowy, mrówkowy...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
: Leuconostoc mesenteroides, Lactococcus lactis Gazowanie Kwasy: mlekowy (do 1%), bursztynowy, mrówkowy...
w stronę środowiska wodnego - kwasy tłuszczowe w ogonach fosfolipidów mogą być nasycone (proste ogony...
odróżnienie ich od wszystkich innych tworzyw, jest ich rozpuszczalność w kwasie mrówkowym. 7. Poliuretany...
, czyli transportu biernego spowodowanego gradientem stężeń słabe kwasy, barbiturany, niektóre sole mineralne...
sensoryczne są jednym z najważniejszych czynników decydujących o ponownym zakupie produktu) kwasy...
kwasu nikotynowego) Syntetyzowana przez mikroflorę żwacza, a także w organizmie krowy z tryptofanu...
, które są lub stają się kwasami w wyniku przemian detoksykacyjnych, np.: metanol metabolizowany do kwasu mrówkowego...
nie są niczym innym jak dwucukrem - sacharozą. Pod wpływem enzymów i kwasu mrówkowego (HCOOH) sacharoza...
, kwas mrówkowy, formladehyd, fenole, związki nitrowe; ich oksydacja odtruwa komórki. Proces utlenienia...
+ 0,1%) podczas miareczkowania 50 ml kwasu mrówkowego o stężeniu 0,08 mol/l wodorotlenkiem sodowym...