Dekarboksylacja kwasu glutaminowego - strona 25

note /search

Mikrobiologia - wykłady

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 1218
Wyświetleń: 7903

(Baciillus anthracis) posiada w swoim składzie kwas glutaminowy, który poprawia kondycję i pamięć. funkcje...

Układ autonomiczny

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Farmakologia
Pobrań: 798
Wyświetleń: 1974

optycznie czynne za pomoc* kwasu D-winowego. Lewoskr*tny komponent krystalizuje z roztworu wodnego...

Vademecum fizjologi człowieka

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
Pobrań: 1246
Wyświetleń: 3710

- cząsteczki rozpuszczalne w tłuszczach (np. CO2, O2, kwasy tłuszczowe, stereoidy, związki organiczne...

Metody dezynfekcji

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 364
Wyświetleń: 1554

słonecznego o długości fali 250-260 nm, a więc tą część widma, która jest najsilniej absorbowana przez kwasy...

Biochemia funkcjonalności tkanek

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
Pobrań: 1855
Wyświetleń: 3696

nienasyconych kwasów tłuszczowych i eikozanoidów prostaglandyny, prostacykliny, tromboksany, leukotrieny...

Bakterie grzyby wirusy

  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
Pobrań: 917
Wyświetleń: 5061

dla niego temperaturze. KWASOWOŚĆ PODŁOŻA – większość bakterii jest wrażliwa na zawartość kwasów w podłożu, gdyż obecność...