Dekarboksylacja glicyny - strona 10

note /search

Skład chemiczny mięsa

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Higiena i technologia przetwórstwa
Pobrań: 343
Wyświetleń: 1764

i bardzo duŜo reszt glicyny, proliny i alaniny. Jest glikoproteiną. Pęcznieje w wodzie po podgrzaniu przechodzi...

Drożdże- zastosowanie, reakcje

  • Politechnika Wrocławska
  • Biotransformacje mikrobiologiczne
Pobrań: 1015
Wyświetleń: 3157

ACYLOINOWA - dwuwęglowy fragment z dekarboksylacji kwasu pirogronowego, przenoszony za pomocą dekarboksylazy...

Powłoki korozyjne-opracowanie

  • Politechnika Warszawska
  • Laboratorium technologii ciała stałego
Pobrań: 0
Wyświetleń: 945

: • NiSO4 0,1M • NaH2PO2 0,2M • kwas aminooctowy (glicyna) 0,21M • NaOH do pH=8 Warunki osadzania...

Toksykologia - wykład1

  • Politechnika Gdańska
  • Toksykologia
Pobrań: 133
Wyświetleń: 1666

-glutamylocysteinyloglicyna) - trójpeptyd zbudowany z reszt aminokwasowych kwasu glutaminowego, cysteiny i glicyny...