Dekarboksylacja glicyny - strona 9

note /search

Przechowywanie tłuszczów - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Analiza i ocena jakości żywności
Pobrań: 322
Wyświetleń: 1638

tego procesu powstają ketokwasy z których przez dekarboksylację tworzą się metyloketony. Jełczeniu ketonowemu...

Współczynnik oddechowy - wykład

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Fizjologia roślin
Pobrań: 875
Wyświetleń: 2100

dekarboksylację przy jednoczesnej redukcji kolejnej cząsteczki NADP+ do NADPH. Reakcję przeprowadza dehydrogenaza...

Cykl pentozo-fosforanowy

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 287
Wyświetleń: 1596

) Oksydacyjna dekarboksylacja kwasu 6-fosfoglukonowego (odwodorowanie przy C3 i odłączenie CO2 z pozycji 1...

Synergizm-optracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 28
Wyświetleń: 833

glutaminowego, glicyny, cysteiny oraz ich soli kazeina i kazeiniany inulina (należy do fruktooligosacharydów...

Aminokwasy Występowanie

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 175
Wyświetleń: 2324

tego kwasu wykorzystywana jest jako wzmacniacz smaku Glicyna - białka strukturalne, kolagen 25-30% Histydyna...

Enzymologia- opracowanie

  • Politechnika Warszawska
  • Enzymologia
Pobrań: 182
Wyświetleń: 1113

. asparaginowy D, cysteina C, glutamina Q, kw. glutaminowy E, glicyna G, histydyna H, izoleucyna I, leucyna L...