Cukry proste - strona 13

note /search

Towaroznawstwo - cukry

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 392
Wyświetleń: 2352

przez zwiększenie pH soku do 11,0. W wyniku reakcji cukrów prostych i ich pochodnych powstających w środo­wisku...

Wykład - Przygotowanie surowca

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 210
Wyświetleń: 861

na cukry proste). Cały proces zacierania trwa od 1,5 do 2 godzin. W określonych odstępach czasu pobiera...

Biologia - hormony roślinne

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biologia roślinna
Pobrań: 406
Wyświetleń: 2443

prostych) do zarodka Model indukcji syntezy a amylaza w warstwie aleuronowej kiełkujących nasionach...

Wychładzanie poubojowe

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia mięsa
Pobrań: 42
Wyświetleń: 2163

cukrów prostych :glukoza 0,05 % AZOT Ł wykrywany metodą Kejdahla * azot niebiałkowy prod. rozkładu...

Reakacje millarda, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 147
Wyświetleń: 1211

reagującego cukru prostego, jego budowa, struktura przestrzenna. a przede wszystkim czynniki sprzyjające...