Składniki mleka - omówienie
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- Fizjologia zwierząt
pokarmowego Tłuszcze -triglicerydy (98-99%) i fosfolipidy (1%) -cholesterol 0,2-0,4% -50% tłuszczów pochodzi...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
pokarmowego Tłuszcze -triglicerydy (98-99%) i fosfolipidy (1%) -cholesterol 0,2-0,4% -50% tłuszczów pochodzi...
, wędliny 6) O obniżonej zawartości cholesterolu: margaryny, sery, wędliny 7) Energetyzującą: napoje...
, nie ma cholesterolu. Zaletą soi jest alkaliczność- działa na organizm zasadotwórczo, a zatem nie zakwasza go. Źródło...
cholesterolu Modelowanie układu nerwowego Obserwacje przyrody – próby prognozowania Badanie rzeczywistości...
). Jest to związane z hamowaniem utleniania frakcji lipoproteinowej o niskiej gęstości (LDL) przenoszącej cholesterol...
). Transport pęcherzykowy, transport cholesterolu do komórek. Transport pęcherzykowy transportuje substancje...
C2 w rybozie -przenosi atomy wodoru do syntezy kwasów tłuszczowych i cholesterolu -nie bierze udziału...
do biosyntezy kwasów tłuszczowych, dostarczanie wodoru do biosyntezy cholesterolu. Nie bierze on udziału...
steroidowe, cholesterol, tłuszcze, karoten, mikroelementy, barwniki, ponadto są to izoaglutyniny, osoczowe...
↑ syntezy cholesterolu i kwasów żółciowych w wątrobie możliwość zamiany w potencjalne karcinogeny...