Cholesterol - strona 15

Kolokwium

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr Robert Socha
  • Chemia żywności
Pobrań: 1925
Wyświetleń: 5474

cholesterolu w żywności. Alkohole alicykliczne grupy steroidów. Głównym sterolem pochodzenia zwierzęcego...

Ryby

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Pobrań: 7
Wyświetleń: 1162

cholesterolu, trójglicerydów, zmniejszają ryzyko zawałów serca i udarów mózgu, stymulują rozwój intelektualny...

Diety przemysłowe

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 91
Wyświetleń: 2009

glutenu, cholesterolu i glukozy. Stosuje się u chorych z niewydolnością wewnątrzwydzielniczą trzustki...

Witamina E- opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Węglowodany
Pobrań: 14
Wyświetleń: 714

a rozwojem zaćmy. Osoby z wysokim poziomem cholesterolu, lecz niskim poziomem witaminy E i prowitaminy...

Biochemia - struktura makrocząsteczek

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • prof. dr hab. inż. Marcin Rapacz
Pobrań: 336
Wyświetleń: 5355

poziom cholesterolu LDL, zapobiega powstawaniu żylaków (w tym hemoroidów), pomaga w zwalczaniu otyłości...

Analiza żywnosci do egaminu

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1232

GC-AES z emisyjną spektroskopią atomową    OZNACZANIE SUBSTANCJIi Oznaczanie cholesterolu - klasyczna...