Metody oznaczania skrobi - opracowanie
- Uniwersytet Gdański
- Analiza żywności
hydrolizuje się (wykorzystując enzymy amylolityczne lub hydrolizę kwasową) do glukozy, którą następnie oznacza...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
hydrolizuje się (wykorzystując enzymy amylolityczne lub hydrolizę kwasową) do glukozy, którą następnie oznacza...
WPROWADZENIE TEORETYCZNE: Hydroliza jest to proces rozkładu jakiejś substancji następujący...
, że objętość roztworu nie uległa zmianie. 5. Do 50,0 cm3 roztworu chlorku baru o stężeniu 0,04 mol/dm3 dodano...
alkalicznych , amonu, magnezu oraz Ŝelaza(III). 7. Chlorki. Są rozpuszczalne z wyjątkiem AgCl, Hg2Cl2, CuCl...
mval 4,5 100 dm 3 Zasadowość wody wynosi 4,5 mval/dm3 , natomiast kwasowość 0,75 mval/dm3. b) Chlorki...
lub kinetyki chemicznej. 0 = -mA -nB + pC + qD substratów ubywa => znak produktów przybywa => znak + [A], [B...
? Które konformery będą występować w środowisku obojętnym i kwaśnym a) i b); w metanolu i oktanie c)? a) trans-1...
grupy hydroksylowej, np. Rys. 5.15. Utlenianie cukrów: a) do kwasów aldonowych, b) do kwasów aldarowych...
1)Różnice między celuloza a skrobia Celuloza - wiązania b-1,4-glikozydowe, liniowy policukier...
amoniak - zasolenie-występowanie siarczanów, chlorków, węglanów, Mg+2, Na+, K+, wodorowęglanów, Ca, Fe+2...