Białka w produktach spożywczych -opracowanie
- Uniwersytet Warszawski
- Biochemia
sekund do kilku tygodni) b. informacyjne oraz regulacyjne żyją bardzo krótko. b. enzymatyczne - od kilku...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
sekund do kilku tygodni) b. informacyjne oraz regulacyjne żyją bardzo krótko. b. enzymatyczne - od kilku...
, aktywności dynamicznej w stosunku do chlorku etylu, powierzchni właściwej, objętości porów o promieniu...
) weglowodorów posiadajacych stany wegla o hybrydyzacji: (typy wiazan) a) sp5-sp3 b) sp3-sp2 c) sp3-sp d) sp2-sp...
), utlenialność oraz suchą pozostałość, żelazo, glin mangan, potasowce, chlorki, siarczany, krzemionkę, azotany...
smaku wywoływane najczęściej przez określone substancje rozpuszczone w wodzie: -słony-chlorek sodu...
) amonu Fe3(PO4)2 - fosforan(V) żelaza(III) PbS - siarczek ołowiu (II) BaCl2 - chlorek baru AlJ3 - jodek...
. przez zarobienie magnezytu kons. roztworami soli metali dwuwartościowych.Naj. stoso.wodne roztwory chlorku magnezu...
to Na, K, Ca, Mg. Często występują pierwiastki śladowe: Rb, B, Br, I. Tworzą się borany, chlorki z Br...
szczyptę: azotanu (V) glinu, azotanu (V) miedzi (II), chlorku żelaza (III), chlorku amonu, b) następnie...
przestrzenna lodu ] Dysocjacja i hydroliza Woda ciekła istnieje w postaci równowagowej mieszaniny...