Brokuł - strona 4

note /search

Witaminy

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Biochemia
Pobrań: 1239
Wyświetleń: 3682

, szpinak, gotowane jaja Kwas pantotenowy - drożdze , mięsco , brokuły, ziemniaki Kwas foliowy- wątroba...

Witaminy. Reakcje barwne witamin.

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Biochemia
Pobrań: 518
Wyświetleń: 3136

-askorbinowego i wymieszano. c) 2-3g brukselki(brokułu?), grapefruita, gruszki i ziemniaka roztarto w moździerzu...

Grzyby-Pythium

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Fitopatologia
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1890

, brokuły, kalarepę, jarmuż. Na zgrubieniach korzeniowych roślin występują niebieskawo szare plamy...

Metoda Luff - Schoorola

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 1337
Wyświetleń: 8652

, pietruszka Seler 4-6 Brokuły, burak, kalafior, kalarepa, kapusta, koper, kukurydza, marchew, por, rzepa...

Słówka - żywienie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Język angielski
Pobrań: 511
Wyświetleń: 1806

- ziemniak tomato - pomidor broccoli - brokuły lettuce - sałata garlic - czosnek cabbage - kapusta peas...

Wartość odżywcza warzyw

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 364
Wyświetleń: 1701

szarofioletowy zakwasić np. sokiem z cytryny lub kwaskiem cytrynowym Zapustnych - brokuły, kapusta, brukselka...

Chemia, pytania i odp

  • Uniwersytet Warszawski
Pobrań: 84
Wyświetleń: 1232

można znaleźć szczególnie dużą zawartość Mg, Ca, Zn, Se, Na, K Se - ryby, brokuły, kiełki, pomidory Na - sól...