Aspergillus niger

Przemysłowe wykorzystanie pleśni

  • Politechnika Wrocławska
  • dr inż. Magdalena Klimek-Ochab
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 168
Wyświetleń: 2044

, A. niger Technologia żywności, winiarstwo, lecznictwo, analityka Katalaza Grzybnia Aspergillus niger...

Kolokwium, sem III - Dehydrogenaza

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Dr hab Alicja Szwed
  • Mikrobiologia
Pobrań: 56
Wyświetleń: 812

pektyny jako jedyne źródło węgla. Występuje wzrost grzyba Aspergillus niger. W warunkach beztlenowych...

Fermentacje - wykład, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Urszula Katarzyna Gawlik-Dziki
  • Biochemia
Pobrań: 154
Wyświetleń: 1029

odpowiednich pleśni. 3C6H12O6 + 9O2 + pleśnie Aspergillus niger → 2C6H8O7 + 6CO2 + 10H2O + kcal ...

Mikrobiologia - podstawy (laboratorium)

  • Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. Jana i Jędrzeja Śniadeckich w Bydgoszczy
  • dr inż. Barbara Breza-Boruta
  • Mikrobiologia
Pobrań: 161
Wyświetleń: 7343

,butyli cum); fermentacje tlenowe: tak zwana cytrynowa: aspergillus niger; tak zwana octowa:acetobacter...