Arabinoza cukier redukujący - strona 6

note /search

Biochemia - pojęcia

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 1015
Wyświetleń: 7392

katabolicznych cukrów biorą udział enzymy katalizujące rozkład wiązań glikozydowych. Enzymy trawienne amylazy...

Białka i sacharydy w chemii żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Chemia żywności
Pobrań: 2520
Wyświetleń: 12432

są dużo trwalsze od anomerycznych postaci cukrów i nie redukują odczynnika Fehlinga ani Benedicta glikozydami...

Kolokwium

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Chemia żywności
Pobrań: 2849
Wyświetleń: 7266

reszt glukozowych) Skrobia jest cukrem nieredukującym, w wyniku jej częsciowej hydrolizy powstaje...

Barwniki - ćwiczenia

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Biochemia
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1463

w poszczególnych rozpuszczalnikach, wyciągnąć wnioski. 4. Właściwości redukujące cukrów - reakcja Benedicta...

Cykl pentozo-fosforanowy

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 287
Wyświetleń: 1596

węglowodanów, w wyniku czego mogą tworzyć się cukry o różnej liczbie atomów węgla, redukuje NADP do NADPH...