Alizaryna

Oznaczenie świeżości mleka - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Małgorzata Miśniakiewicz
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 252
Wyświetleń: 3710

w nim elektrodę i odczytać wskazaną przez przyrząd wartość pH. Próba alizarolowa Zasada: alizaryna jest związkiem...

Kationy 3 - omówienie

  • dr Andrzej Ostrowski
  • Chemia
Pobrań: 182
Wyświetleń: 1344

³topomarañczowy): + alizaryna w pH = 4-5 (bufor octanowy) tworzy czerwony, trudno rozpuszczalny zwi¹zek [u mnie:...

Historia Gospodarcza - notatki

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • dr hab. Małgorzata Maria Słodowa-Hełpa
  • Historia Gospodarcza
Pobrań: 1526
Wyświetleń: 4571

syntetyczne (anilina, Perkin, 1856; alizaryna, Perkin + kumple z Niemiec, 1869; indygo, Baeyer, 1878), leki...

Dwuliścienne w pigułce

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • dr hab. Adam Matkowski
Pobrań: 266
Wyświetleń: 2352

kwas ruberytrynowy, alizaryna, produkty rozpadu glikozydów, garbniki, glikozydy, pektyny, węglowodany...

Historia Gospodarcza - rozwój

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
  • Historia Gospodarcza
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1673

syntetyczne (anilina, Perkin, 1856; alizaryna, Perkin + kumple z Niemiec, 1869; indygo, Baeyer, 1878), leki...

Chemia ogólna wykład

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • prof. dr hab. Andrzej Małecki
  • Chemia
Pobrań: 770
Wyświetleń: 8169

Mirosław Bućko, Ryszard Gajerski, Stanisław Koziński, Anna Kozłowska-Róg, Stanisław Łabuś, Andrzej Małecki, Barbara Małecka, Ryszard Mania, Marta Radecka, Małgorzata Wierzbicka, Krzysztof Wojciechowski Obliczenia w chemii ogólnej część I Podstawy teoretyczne Praca zbiorowa pod redakcją Andrzeja Ma...