Żwacz - strona 4

Układ pokarmowy

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Anatomia funkcjonalna człowieka
Pobrań: 161
Wyświetleń: 1421

fermentacji – rozdrobnienie i mieszanie pokarmu Żwacz: mieszanie połykanego pok. ze śliną i płynem żwaczowym...

Diagnostyka

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr Krzysztof Nobis
  • Diagnostyka izotopowa
Pobrań: 133
Wyświetleń: 2100

) -u dużych gatunków wykorzystuje się tzw. badanie głębokie tzn. ręka w pięść (badanie żwacza i trawieńca...

Połączenia czaszki

  • Akademia Wychowania Fizycznego i Sportu im. Jędrzeja Śniadeckiego w Gdańsku
  • Anatomia
Pobrań: 609
Wyświetleń: 3906

- żuchwowym. Mięśnie biorące udział w ruchach tego połączenia to: mięsień skroniowy, mięsień żwacz, mięsień...

Błona mięśniowa żołądka

  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Histologia
Pobrań: 7
Wyświetleń: 1568

przeżuwaczy. Podkreśl tę z nich, która nie jest zaliczana do przedżołądków. - żwacz - czepiec - księgi...

Pierwiastek Co-kobalt

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr Henryk Kreft
  • Dietetyka
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1911

w surowicy poniżej 1 ng/ml, w wątrobie poniżej 200 g/kg tkanki, w treści żwacza poniżej 20 pg/ml obniżenie...

Choroby wątroby

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr Czesław Byrski
  • Interna bydła
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1652

zapalenia żwacza jako zespól żwaczowo-wątrobowy (w postaci zapalenie lub ropni wątroby...

Składniki mleka - omówienie

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. Iwona Puzio
  • Fizjologia zwierząt
Pobrań: 42
Wyświetleń: 777

z glukozy i galaktozy -źródłem glukozy u przeżuwaczy są lotne kwasy tłuszczowe powstające w żwaczu...