Żwacz - strona 3

Zasady badania brzucha

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr Krzysztof Nobis
  • Diagnostyka izotopowa
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1099

jednokomorowym (obustronnie); u bydła żwacz - wypuklenie lewostronne. asymetria powłok brzusznych - określamy...

Wykład o paszach, sem II

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Antoni Brodacki
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1316

kiszonek konieczne podawanie jest krowom kredy pastewnej (neutralizuje niski poziom treści żwacza...

Niedobór witaminy B1

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr Henryk Kreft
  • Dietetyka
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1428

. Tiamina jest syntetyzowana w żwaczu u bydła przy dobrze zbilansowanej diecie objętościowej. U zwierząt...

Przetoka (fistula)- wąski przewód.

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • mgr Gerard Niewęgłowski
  • Chirurgia
Pobrań: 21
Wyświetleń: 1435

, przewodów, ślinowych i mlecznych. Mogą też powstawać po punkcji żwacza. W każdej przetoce: dwa zewnętrzne...

Witamina B2

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr Henryk Kreft
  • Dietetyka
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1127

kwasu nikotynowego) Syntetyzowana przez mikroflorę żwacza, a także w organizmie krowy z tryptofanu...

Witamina B11

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr Henryk Kreft
  • Dietetyka
Pobrań: 49
Wyświetleń: 861

przez mikroorganizmy żwacza może być niewystarczająca do pokrycia zwiększonego zapotrzebowania. Podawanie kwasu...

Trzustka - opracowanie

  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Histologia
Pobrań: 126
Wyświetleń: 2394

jelitowe zwiększają powierzchnię chłonną jelita. 177. Czym różni się kosmek jelitowy od kosmka żwacza...