Żwacz - strona 3

note /search

Zasady badania brzucha

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Diagnostyka izotopowa
Pobrań: 133
Wyświetleń: 1197

jednokomorowym (obustronnie); u bydła żwacz - wypuklenie lewostronne. asymetria powłok brzusznych - określamy...

Wykład o paszach, sem II

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 84
Wyświetleń: 1372

kiszonek konieczne podawanie jest krowom kredy pastewnej (neutralizuje niski poziom treści żwacza...

Niedobór witaminy B1

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Dietetyka
Pobrań: 98
Wyświetleń: 1512

. Tiamina jest syntetyzowana w żwaczu u bydła przy dobrze zbilansowanej diecie objętościowej. U zwierząt...

Witamina B2

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Dietetyka
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1239

kwasu nikotynowego) Syntetyzowana przez mikroflorę żwacza, a także w organizmie krowy z tryptofanu...

Witamina B11

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Dietetyka
Pobrań: 63
Wyświetleń: 938

przez mikroorganizmy żwacza może być niewystarczająca do pokrycia zwiększonego zapotrzebowania. Podawanie kwasu...

Trzustka - opracowanie

  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Histologia
Pobrań: 217
Wyświetleń: 2681

jelitowe zwiększają powierzchnię chłonną jelita. 177. Czym różni się kosmek jelitowy od kosmka żwacza...