Żwacz - strona 5

Przełyk: odcinek za przeponą

  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Histologia
Pobrań: 21
Wyświetleń: 1442

się z części przedniej, z której rozwijają się żwacz i czepiec oraz z tylnej, z której rozwija się trawieniec...

Formy skupu zwierząt

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia mięsa
Pobrań: 14
Wyświetleń: 1148

. — Po 6 h głodówki masa przewodu pokarmowego tylko 3 % wypełnia przewód 8-10 % żwacze. Olbrzymie części...

Przerwanie mięśnia

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • mgr Gerard Niewęgłowski
  • Chirurgia
Pobrań: 28
Wyświetleń: 2114

drobnobańkowe, zwiększona motoryka żwacza, zmienny apetyt , wzrost oddechów, niezmieniona temp, wew., kaszel...

Układ mięśniowy

  • Uniwersytet Wrocławski
  • dr hab. Joanna Jeleń
  • Anatomia
Pobrań: 378
Wyświetleń: 2177

dół skroniowy Mięsień żwacz - od żuchwy do kości jarzmowej Mięsień skrzydełkowy przyśrodkowy...

Witaminy - wstęp

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr Henryk Kreft
  • Dietetyka
Pobrań: 84
Wyświetleń: 882

się hipowitaminozę lub awitaminozę). Witaminy w stanie wolnym wchłaniane są w żwaczu, związane z mikroelementami w j...

Fizjiologia bakterii

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Mikrobiologia
Pobrań: 210
Wyświetleń: 966

skrobię wydalając amylazę; np. laseczki i pałeczki żwacza, jelit). Mniej bakterii rozkłada pektynę...

Formy współdziałania mięśni

  • Akademia Wychowania Fizycznego i Sportu im. Jędrzeja Śniadeckiego w Gdańsku
  • Anatomia
Pobrań: 98
Wyświetleń: 1204

AGONIOSTÓW np. mięsień żwacz i mięsień skrzydłowy, wewnętrzny. Mięśnie współdziałające w określonym ruchu...

Wykład - witaminy, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Eugeniusz Grela
  • Żywienie zwierząt i paszoznawstwo
Pobrań: 147
Wyświetleń: 1057

-menadion-syntetyczny. Przeżuwacze syntetyzują je w żwaczu wiec nie trzeba podawać. F:krzepniecie krwi...