Technologia mięsa - strona 2

Wykrwawienie-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia mięsa
Pobrań: 14
Wyświetleń: 798

WYKRWAWIANIE otwarte W pozycji wiszącej / przecięcie tętnic i żył w pobliżu głowy/, nie wolno przebijać serca /jak pompa wypompuje krew z ciała zwierzęcia/. Trzoda chlewna : przy końcówce wyrostka mostka jest przecięcie. Ilość krwi: 8-10 % masy ciała , część krwi pozostaje w

Zwierzęta wolne od chorób zakaźnych

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia mięsa
Pobrań: 0
Wyświetleń: 1099

Zwierzęta wolne od chorób zakaźnych : • samica poddana cesarskiemu cięciu, małe przeniesie się do inkubatora. Są to związki gnotobiotyczne do celów badawczych . Zakażenie związków gnotobiotycznych ...