Ziemia okrzemkowa - strona 7

środowisko.doc

  • Geografia fizyczna świata
Pobrań: 0
Wyświetleń: 0

. - Kreda jeziorna; - Ziemia okrzemkowa (diatomit); - Ruda darniowa. Obszary zabagnione - Bagna; - Mokradła...

Dodatki do cementu

  • Politechnika Śląska
  • Materiałoznawstwo z elementami chemii
Pobrań: 98
Wyświetleń: 1925

, mają właściwości pucolanowe. Skały pochodzenia organicznego są osadami okrzemek, nazywane ziemiami okrzemkowymi...

Układ wegetatywny

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • prof. nadzw. dr hab. Anna Wiela-Hojeńska
  • Farmakologia
Pobrań: 140
Wyświetleń: 3430

dynamitu (dynamit składa się z nitrogliceryny i ziemi okrzemkowej) i charakteryzuje się występowaniem...

Biochemia - wykład 5

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 42
Wyświetleń: 623

nitrogliceryny z ziemią okrzemkową. Zapotrzebowanie na tego typu substancje było bardzo duże, ponieważ rozwijało...

Pożary podziemne - wykład

  • Politechnika Śląska
  • prof. dr hab. inż. Piotr Strzałkowski
  • Górnictwo ogólne
Pobrań: 301
Wyświetleń: 1113

jest proszkiem zawierają­cym 98% węglanu sodu i około 2% ziemi okrzemkowej. Pył ten wyrzucany jest z gaśnicy...

Trudności organizacyjne w przemyśle owocowo-warzywnym

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 266
Wyświetleń: 931

TECHNOLOGIA PRZETWÓRSTWA OWOCÓW I WARZYW PRZEMYSŁ OWOCOWO-WARZYWNY ZAJMUJE SIĘ PRZETWARZANIEM OWOCÓW, WARZYW, GRZYBÓW (SĄ TO PODSTAWOWE SUROWCE DLA TEGO PRZEMYSŁU). SUROWCE POMOCNICZE SĄ DOSTARCZANE PRZEZ INNE GAŁĘZIE PRZEMYSŁU NP.:PRZYPRAWY, SÓL, CUKIER, KWASY, SUBSTANCJE ZAGĘSZCZAJĄCE, OPAKOWANI...

Proces technologiczny

  • Politechnika Wrocławska
  • dr hab. Tadeusz Matynia
  • Inżynieria chemiczna
Pobrań: 602
Wyświetleń: 5012

... - niemetaliczne - chemiczne - solne - siarkonośne - fosforonośne -skalne - wapienie -ziemie okrzemkowe...

Technologia przetwórstwa owoców i warzyw

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 518
Wyświetleń: 3423

Technologia przetwórstwa owoców i warzyw Przemysł owocowo-warzywny zajmuje się przetwarzaniem owoców, warzyw, grzybów (są to podstawowe surowce dla tego przemysłu). Surowce pomocnicze są dostarczane przez inne gałęzie przemysłu np.:przyprawy, sól, cukier, kwasy, substancje zagęszczające, opakowania...