Ogólna technologia żywności - wykład 3
- Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
- Technologia żywności
i celulozowe + 10% azbestu - możliwość „prania” i kilkakrotnego użycia), ziarniste („Celite” - ziemia...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
i celulozowe + 10% azbestu - możliwość „prania” i kilkakrotnego użycia), ziarniste („Celite” - ziemia...
okruchowy - iły, muły, piaski i żwiry - wapienie, margle jeziorne - ziemia okrzemkowa - rudy jeziorne...
Stymuluje bera-karoten Diatoma - okrzemki Ziemia okrzemkowa używana jest w3 technologii rafinacji cukru...
, ziemię okrzemkową, proszek celulozowy, proszek poliamidowy i inne. Najczęściej jednak używa się żelu...
; na gorąco - temperatura 90 stopni C, ogrzewanie pobudza sedymentację. Ziemia okrzemkowa wychwytuje koloidy...
celulozowa, ziemia okrzemkowa, glinki kopalne (ziemia Fullera, ziemia hiszpańska, ziemia bieląca), bentonity...
lub w szkieletach organizmów żywych kamienie półszlachetne: opal mleczny, hialit, chryzopraz, ziemia okrzemkowa żele...
, spowodowanego czynnikami zewnętrznymi. Masa porowata może być z węgla drzewnego, ziemi okrzemkowej, chlorku...
Omawia między innymi takie zagadnienia jak: historia biotechnologii, biotechnologia klasyczna i nowoczesna, podział biotechnologii, cel, produkty GM, jakość żywności i przetwórstwo, żywność otrzymywana z organizmów modyfikowanych genetycznie, drobnoustroje, fermentacja żywności, temperatura ada...
jednorodne piwo, transport na dział filtrów - filtry z ziemi okrzemkowej. Po sklarowaniu piwo gromadzone...